Víkend 15.-17.4.2011

18.04.2011 16:13

                V piatok okolo tretej sme sa zastavili (Radko Nevařil a Csaba Igaz) v klubovni a naložili sme plechové skrine a ďalšie materiály do dodávky. V Karlovke sme sa rozdelili, že si ideme pobaliť veci na víkend. Na Košariská sme vyrazili okolo šiestej spolu aj s Marcelom Adamom. Cestou sme v Lamači nakúpili linoleum do chatky, v Stupave sme nakúpili jedlo na víkend a na Košariská sme dorazili okolo pol ôsmej. Zakúrili sme v pivnici aj na chatke a pustili sme sa do práce. Radko kachličkoval kúpelňu asi do pol dvanástej v noci a ja som upratoval v pivnici. Večer sme sa zastavili v Zapadnutom kúte, kde sme ukončili deň pivkom.

Ráno sme vstávali na príchod Jara Butaša a Borisa, ktorí nám priniesli jednu fúru obkladových dosiek na vonkajší obklad. Vyložili sme ich a porozprávali sa o nových objavoch u nich v skupine Plavecké Podhradie a u nás v Borinskom krase.

Prišiel Tomáš a Eva Ďurkoví  s Vladom Muchom, neskôr Paľo Červeň, Ľubo Sliva, Peter Čarný a Peter Magdolén. Rozlúčili sme sa s priateľmi zo Záhoria a hurá do práce. Cez deň sa vytiahli dve postele z pivnice, očistili a natreli sa, umyli sa koberce, ktoré sú prichystané hore, kachličkovala sa kúpelňa, komín dostal nové spodné dvierka, niektoré vnútorné steny pucovku a dve vonkajšie hrubú omietku.  

Cez deň sa ešte sprevádzalo do Starej Gardy, na začiatok nových objavov a do Sedmičky a k Novej Garde.

Večer sme znova ukončili v Zapadnutom kúte, podepatovali s priateľmi a dohodli sme sa s René, že v nedeľu pôjde s nami na akciu do Gardy.

Do Gardy sme (Marcel, Peter, Radko, René a Csaba) vyrazili okolo pol dvanástej. Zišli sme dole k Merkaptánovej pukline, kde sme sa rozdelili. Marcel s René sa pomaly presunuli hore, kým ostatní zišli k Sieni Strachu na miesto, kde sme ukončili poslednú meračskú akciu. Zamerali sme plazivku ku Kučeravým kvapľom a od nich sme ešte stabilizovali a zamerali ďalšie štyri body v celkovej dĺžke 43,5 metrov. Vliezli sme ešte do jednej klesajúcej pukliny s peknou výzdobou, na spodku ktorej je malé jazierko a úzky prístup, takže hĺbku sme odhadovali len hodeným kameňom.

Zdá sa, že poctivé zameranie bude najlepší spôsob ako nájsť prípadné ďalšie pokračovania jaskyne.

Po príchode z jaskyne sme ešte s Marcelom skočili k René na syr, uložili privezené skrine do pivnice, vrámci možností upratali a okolo pol ôsmej večer odchádzali do Bratislavy.

Peter dnes (v pondelok) už má načrtnuté pokračovanie a vraj to ide presne na Majkovú, pričom Polnočný dóm bude až ďalej. Mapu očakávame v stredu na schôdzi.

 

Cs.I.

 

Fotogaléria: Víkend 15.-17.4.2011

......................................................................................................................................................................................................................