Príprava na obkladanie vonkajších stien

09.05.2011 12:45

V sobotu po príjemnej prechádzke a kontrole priehrady nad jaskyňou Ananáska sme o jedenástej s Čárom dorazili na základňu. Tam dovtedy už Tomáš s Vladom osadili krajné laty na stene chatky smerom k lúke a natiahli šnúru, podľa ktorej mali ísť ďalšie laty. Eva s Dankou natierali dosky, ktoré ráno priviezli jaskyniari z Plaveckého Podhradia. Na základni bol aj Radovan s deťmi a neskôr sa pridala aj celá rodinka Dana Moravanského, takže v porovnaní s minulovíkendovou akciou nás bolo viacej. Dano sa spustil do penetrovania vnútorných strán obkladových dosiek, ktoré potom Vlado presunul Eve a Danke, ktoré natreli vonkajšie strany do odtieňa orecha. Tomáš, Radovan a ja sme sa venovali pripevňovaniu lát k stenám. Čáro využil prítomnosť kontajnera a vyhádzal bordel, ktorý ešte zavadzal okolo chatky. Na dobre organizovanú prácu nás našťastie bolo dosť, takže sa robilo celkom dobre. K dobrej nálade prispeli aj decká, vďaka ktorým vznikla nejedna humorná situácia. My sme sa s Tomášom zase dobre vybáli na lešení vo výške krovu, lebo do takej výšky sa dalo len z rebríka postaveného na lešení. Navyše lešenie bolo širšie ako chodník, na ktorý sme ho postavili. No dúfam, že už tam nebudeme musieť liezť..

Prácu sme prerušili len párkrát, na obed a počas prestávky na kávu, kedy sme si sadli všetci pod altánok, ochutnali sme dobrotky ktoré nám napiekli Eva a Danova manželka, porozprávali sme sa a cítili sa dobre.

Zvlášť vďaka patrí Danke za to, že už nám neraz pomohla, Danovi aj s celou rodinkou a rovnako Radovanovi, že popri malých deckách a rodinných povinnostiach našli čas a prišli nám pomôcť.

Cs.I.