Predvianočné sprevádzanie a postup sondou utrpenia

20.12.2011 14:23

V piatok sa stretávame väčšia partia na chatke a rozkurujeme. Pripravujeme kombinézy, svetlá a ostatné veci na sobotňajšiu akciu.

V sobotu ideme sprevádzať. Prišla skupina mladých ľudí z Univerzitného Pastoračného Centra v Bratislave. Poobliekame sa a po teplom čaji vyrážame. Peťo Magdolén a Peťo Čarný idú so šiestimi do Sedmičky a Martin Kučera, Marcel Adam a Csaba Igaz s ôsmymi do Starej gardy. Akcie prebehli prirodzene hladko a dohodli sme sa, že sa prídu pozrieť aj do Prepadlého. Večer sme zo zvyku spravili aj niečo na chatke. Upevnili sme geologickú mapu Malých Karpát na stenu a nainštalovali linkovú lampu do kuchynky.

V nedeľu sa tešíme do jaskyne. Na dne učiteľskej pukliny v Majkovej jaskyni treba ťažiť sedimenty. Rýchlo osadím kladku s lanom a začneme ťažiť. V úzkej pukline akurát na chlapa sa tisne kopáč, vodič kýbla, prekladač a ťahač. Ak si to príde niekto vyskúšať pochopí, prečo sonda utrpenia. Na čelbe sme sa prestriedali Csaba, Martin a Radko. Peťo sám vytiahol dovedna 51 kýblov. Nasledujúcu akciu budeme potrebovať postupovať dolu a rozmeniť niekoľko veľkých blokov. Dúfame, že onedlho už bude prepojený Borinský jaskynný systém.

Sprevádzali: Marcel Adam, Peter Magdolén, Peter Čaro Čarný, Csaba Igaz a Martin Kučera

Pracovná akcia: Peter Magdolén, Radko Nevařil, Csaba Igaz a Martin Kučera

Martin Kučera