Už omietame...

26.10.2010 13:33

Počas posledných dvoch vikendov sa jaskyniari Speleo Bratislava už tradične venovali  stavebným prácam na základni. V piatok, 15. Októbra, jaskyniari z OS Plavecké Podhradie pokryli takmer celú plochu strechy strešnou krytinou. V sobotu (16. októbra) sa robilo debnenie okolo dverí v pivnici aj na chatke a nasledovalo ukotvenie zárubní do betónu. Na poschodí sa vytiahli štíty a tým sa uzavrel priestor pod strechou. Tomáš v rámci prípravy na natiahnutie elektreny ešte začal s umiestnením husých krkov do steny chatky. V nedelu sme ešte dokončovali štíty na poschodí a poobede sme priniesli z Gamy kachle, ktoré možno v budúcnosti využijeme buď v pivnici, alebo na chatke.

Zúčastnený: Eva a Tomáš Ďurkovci, Adela Kučerová, Yeti, Peter Čarný, Marcel Adam, Radko Nevařil , Csaba Igaz

Minulý víkend (22-24. októbra) sme pracovnú akciu naštartovali až v sobotu. Rozoberalo sa debnenie okolo zárubní z minulého týždňa. Pokračovalo sa v umiestnení husých krkov do stien chatky, zamerali a uložili sa laty v rámci prípravi na omietnutie vonkajšých stien, murovala sa priečka kúpelne vnútri chatky  a pripravovali sa koncové časti komína. Vlado Mucha doniesol kryt komína, vyrobený z antikorového plechu, a Eva upravila jeho vrchný panel, ktorý bol vyliatý Martinom z betónu pred troma týždňami. V nedelu sme pokračovali v omietnutí vonkajšej steny chatky.

Zúčastnený: Eva a Tomáš Ďurkovci, Kika Nevařilová,  Vlado Mucha, Peter Magdolén, Palo a Janka Meňhertovci, Ludvik Krčmárik, Marcel Adam, Radko Nevařil a Csaba Igaz

Eva nám navarila obed počas obidvoch akcii, za čo Jej patrí zvlášť vďaka, lebo nie je nič lepšie, ako vytrhnúť sa z kolobehu práce, sadnúť si k spoločnému stolu, zavtipkovať si, porozprávať sa a vychutnať si pri tom dobré jedlo.

Práce na základni je stále veľa, privítali by sme aj viac pomocných rúk, ale ďakujeme všetkým, ktorí v monotónnosti každodennej roboty nájdu aspoň pár hodín cez víkend, aby nám pomohli a podporili nás.

Fotogaléria: Už omietame...