Studený víkend v dobrej nálade

15.02.2012 10:21

        Po piatkových nepríjemnostiach na základni (prasknutý guľový ventil v šachte a niekoľkohodinové mrznutie, kým sme teplotu na chatke zvýšili z -7°C aspoň na +10°C) sa sobota naštartovala príjemne: všetci, ktorí sa v stredu sľúbili na brigádu s drevom, aj prišli. Dokonca sa pridali aj ďalší ľudia, a tak sme prácu s drevom zvládli za necelú hodinku a vo vynikajúcej nálade.

        Večer o siedmej sme ešte vyrazili na pracovnú akciu do Majkovej jaskyne, kde sme aj vďaka dobrej zostave piatich ľudí spravili kus práce. Vytiahli sme síce len asi 13 vedier materiálu z plazivky, ktorá smeruje k Starej garde, ale vzhľadom na dlžku plazivky, z ktorej sa materiál ťahá a obmedzený čas kvôli blížiacej sa akcii v country clube Zapadnutý kút, na ktorú sme sa všetci tešili, nie je to malý výkon. Vytvoril sa priestor, kde sa v plazivke dá aj otočiť a rysuje sa ďalšie miesto, kde sa plazivka rozširuje. Cestou späť na základňu počas asi 20 minútovej prechádzky na nás zamrzli zablatené atombordely, čo som zažil, ja osobne, prvý krát.

        Prelom zo soboty na nedeľu sme už trávili v Zapadnutom kúte pri pive, kde niektorích z nás tamojšie dievčatá aj presvedčili zapojiť sa do tanca v rytme 60-tych rokov. 

        Do brigády s drevom sa zapojili: Bredy, Peter Čarný, Csaba Igaz, Martin Kučera, Ľubo, Peter Magdolen, Vlado Mucha, Radko Nevařil.

        Pracovnej akcie v Majkovej j. sa zúčastnili: Marcel Adam, Erik Adam, Csaba Igaz, Peter Magdolen, Radko Nevařil.

Cs.I.