Prvé akcie v roku 2013

09.01.2013 12:25

 

Prvú tohtoročnú akciu sme absolvovali v piatok večer (4.1.2013) v čase od siedmej večera do pol dvanástej. Zamerali sme sa na dno Starej Gardy. Keďže nás bolo dosť, okrem rozširovania odtokovej pukliny sme sa venovali aj vypratávaniu medziskládok. Prvé tri diery zrušila dvojica Kučera – Dočolomanský a pri posledných troch sa Maťo vymenil s Petrom Magdolenom. Na dne sa postupuje pomaly, hlavne kvôli zlému vetraniu. Dobrá správa z tohto hľadiska je, že tento víkend sme zaznamenali slabé prúdenie vzduchu. V piatok bol prievan menej intenzívny ako v sobotu, asi aj vďaka menšiemu rozdielu vonkajšej a vnútornej teploty.

Akcie sa zúčastnili: Radovan Dočolomanský, Csaba Igaz, Martin Kučera, Peter Magdolen a Peter Ševčík.

V sobotu sme sa niektorí venovali príprave dreva na kúrenie, kým iní robili vo Vlčích jamách. Peter Čarný akciu zhrnul takto:

V sobotu 4.1.2013 sme v jaskyni Vlčie jamy vyčistili časť upchatého potrubia, ktorým je odvedená voda mimo zostupovej trasy. Tiež sme rozširovali užšie miesta nad studňou s povrazovým rebríkom. Zúčastnení: Tomáš a Eva Ďurkovci a Čaro.  

Večer sme sa ešte vo štvorici Marcel Adam, Kamil Budinský, Csaba Igaz a Peter Magdolen vrátili na dno Starej gardy, kde sme zrušili ďalšie štyri diery a za celý víkend tak postúpili asi pol metra dopredu. Na tomto mieste nás povzbudzuje ozvena kvapiek vody, od ktorej očakávame väčší priestor.

Cs.I.

 

Fotogaléria: Prvé akcie v roku 2013