Jeden pekný pracovný víkend (25.-27. 3. 2011)

29.03.2011 15:34

                Z Borinky na Košariská sme vyrazili (Marcel Adam, Csaba Igaz, Michal Vrabec) o 23:30. Po nočnom prechode cez zrúcaninu hradu Pajštún, na Košariská sme dorazili okolo pol druhej v noci. Najedli sme sa v Zapadnutom kúte v spoločnosti Dominiky a René a okolo tretej v noci sme sa na základni uložili do spacákov.

Zobudili sme sa až na príchod jaskyniarov okolo desiatej. Prišla veľká skupina: Peter Čarný, Palo Červeň, Eva a Tomáš Ďurkoví, Vlado Mucha, Radko Nevařil, Martin Nídr a prakticky okamžite sme sa aj pustili do práce.

Martin Nídr sa pustil do elektrickej siete, napojil všetky káble do rozvádzača, na druhom konci káblov napojil zásuvky, vypínače, svetlá. Zapojil svetlá na povale, v podkroví,  aj na prízemí.

Palo s Adelkou Kučerovou, ktorá sa k nám pridala poobede, natreli trámy v podkroví a zábradlie okolo schodov.

Radko nalepil chýbajúce kachličky a z okrasných kusov vytvoril obrazce, ktoré určite prispejú k príjemnej atmosfére v budúcej kuchyni.

Ostatní sa venovali hlavne omietaniu prízemia a následnému vyhladeniu vyschnutej omietky. Celý deň prebehol v duchu dobrej nálady. Každý mal svoju časť práce a venoval sa tejto časti. Neboli žiadne prestoje a bolo cítiť chuť prítomných prispieť k celkovému dielu. Na konci dňa bolo za nami vidno kus práce.

Deň sme ukončili rovnako ako noc pred tým: V Zapadnutom kúte.

V nedeľu Radko vstál prvý. Začal s upratovaním prízemia chatky. Neskôr sme sa k nemu pridali aj my ostatní a pomohli sme mu. Minuli sme ešte omietku, ktorá nám zostala z predchádzajúceho dňa a dorobili časť rohov okolo zárubne.

Cs.I.

Fotogaléria: Jeden pekný pracovný víkend (25.-27. 3. 2011)
 

......................................................................................................................................................................................................................